سایت جامع کتاب, جزوه, سمینار, مقالات, https://landsun.ir/

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

پژوهشگران گرامی جهت دانلود محصولات مورد نظر خود به سایت لندسان مراجعه نمایید.

http://LandSun.ir/

تلگرام: landsun2021@
اینستاگرام: landsun.ir

در اوائل قرن 15، ازبورن پروتئین‎های گندم را بر اساس قابلیت انحلال آنهادر حلال‎های مختلف  تقسیم‎بندی کرد: آلبومین محلول در آب، گلوبولین‎ها محلول در نمک طعام، گلیادین محلول در الکل اتیلیک، گلوتنین محلول در اسید استیک و بخش باقیمانده‎ای از گلوتنین که در کلرور جیوه و بتا مرکاپتو اتانول قابل حل است. آلبومین و گلوبولین بیشتر در گیاهک و پوسته وجود دارند و از پروتئین‎های غیر ‎ذخیره‎ای محسوب می‎شوند. گلیادین و گلوتنین که رویهم گلوتن[1] (مشتق از کلمه glu به معنای چسب و ایجاد حالت چسبندگی در خمیر) را تشکیل می‎دهند، قسمت عمده‎ پروتئین‎های آندوسپرم هستند که حدود 80% پروتئین‎های آندوسپرم (گلوتنین‏ها حدود 50% و گلیادین‏ها حدود 30%) را شامل می‏شوند (گرامی، 1372). این گروه از پروتئین‏ها، بیشترین تاثیر را بر خصوصیات قدرت و الاستیسیته خمیر می‏گذارند. به طور کلی ترکیب پلی‏پپتیدی گلوتنین، گلیادین و لیپید، بعنوان ماده ویسکو‏الاستیک برجای مانده پس از زدودن نشاسته ازخمیر (طی فرآیند شستن خمیر) شناخته می‎شود که گلوتن نام دارد.

پروتئین‎های دانه گندم را می‎توان بر اساس وزن مولکولی هم طبقه‎بندی کرد: گلوتنین‏ها پروتئین‏های پلیمری هستند که زیر واحدهای آنها بوسیله پیوندهای دی‏سولفیدی بین‏مولکولی و درون‏مولکولی به یکدیگر متصل می‏شوند و به خمیر حالت کشسانی می‏دهند. وزن مولکولی این گروه از پروتئین‏ها از صد هزار تا چند میلیون دالتون می‏رسد.

گروه دیگری از پروتئین‏های گلوتن، گلیادین‏ها هستند که وزن مولکولی آنها25000 تا 75000 دالتون است. آنها فقط دارای باندهای دی‏سولفیدی درون مولکولی هستند و به وسیله نیروهای غیر‏کووالانسی با پلیمر گلوتن پیوند دارند. این گروه از پروتئین‏ها بر اساس تحرکشان در الکتروفورز با ژل پلی اکریل آمید به چهار گروه α، β، γ و d تقسیم‏بندی می‏شوند



[1] Gluten

فودکام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">