آزمایش PH یک آزمایش سریع برای کنترل کهنگی آرد می باشد و یا برای کنترل افزودنیهای مثل جوش شیرین در نان استفاده می شود . در حالت عادی PH حدود 2/6-1/6 است ، اما چنانچه آرد فاسد شده باشد PH آن کم میشود .
روش اندازه گیری PH : ( استاندارد ملی ایران شماره 37 )
الف / وسایل مورد نیاز
1- دستگاه PH متر
ب / روش کار
10 گرم نمونه را با 100 میلی لیتر آب مقطر تازه جوشیده شده کاملا مخلوط نموده بگذارید ته نشین گردد سپس بدون صاف کردن PH محلول فوقانی را وسیله PH متر الکتریکی که قبلا با توجه به PH محلول با محلول بافر تنظیم شده است تعیین نمائید .