سایت جامع کتاب, جزوه, سمینار, مقالات, https://landsun.ir/

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

پژوهشگران گرامی جهت دانلود محصولات مورد نظر خود به سایت لندسان مراجعه نمایید.

http://LandSun.ir/

تلگرام: landsun2021@
اینستاگرام: landsun.ir

رطوبت یکی از عوامل مؤثر در کیفیت ، مدت زمان نگهداری و عامل مهم آلودگی گندم و آرد می باشد .

افزایش رطوبت موجب کاهش ماده خشک در نتیجه کاهش بازدهی آرد ، افزایش احتمال آلودگی به میکروارگانیسم ها و کاهش مدت زمان نگهداری محصول می گردد .

در نقاط خشکی مانند ایران رطوبت گندم معمولا" در حدود 8 درصد و در نقاط مرطوب در حدود 14- 13 درصد می باشد . با توجه به عوامل ذکر شده اندازه گیری رطوبت از نظر اقتصادی و بهداشتی حائز اهمیت است .

 

روش تعیین رطوبت   (روش مرجع AACC 44-14A )

الف / وسائل مورد نیاز                                                                

1ـ ظرف شیشه ای یا آلومینیومی

2ـ انبرک آزمایشگاهی                                                        

3ـ دسیکاتور

4ـ اون مجهز به تهویه

5ـ ترازو با حساسیت 01/0 گرم

6ـ هاون چینی یا آسیاب کوچک

ب / روش کار

1ـ ظرف نمونه را به مدت 30 دقیقه در آون 130 درجه سانتی گراد حرارت داده سپس به وسیله انبرک در دسیکاتور قرار داده تا خنک گردد .

2ـ مقدار 30 تا 40 گرم نمونه را در آسیاب خرد نمائید به طوریکه ابعاد ذرات آن بین 8/0 تا 1 میلی متر باشد .

3ـ ظرف نمونه به کمک انبرک در ترازو گذاشته توزین نموده و مقدار 3 تا 5 گرم از نمونه خرد شده را در آن وزن کنید.

4ـ ظرف حاوی نمونه را در اون در حرارت 130 درجه سانتی گراد به مدت90 دقیقه حرارت دهید .

5ـ ظرف حاوی نمونه را بعد از خنک شدن در دسیکاتور با انبرک بر روی ترازو گذاشته توزین نمائید ، اختلاف وزن حاصل مقدار رطوبتی است که نمونه از دست داده است .

این آزمایش حداقل باید در دو تکرار انجام گردد و اختلاف رطوبت آنها نباید از 2/0 درصد تجاوز نماید . در غیر این صورت آزمایش غلط بوده باید تکرار گردد .

ج / محاسبات :

درصد رطوبت نمونه توسط فرمول زیر محاسبه می گردد :

100×

گرم رطوبت از دست داده شده

= درصد رطوبت

وزن نمونه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فودکام

نظرات  (۲)

سلام ،تشکر توضیح کامل دادید .

ممنون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">