سایت جامع کتاب, جزوه, سمینار, مقالات, https://landsun.ir/

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

پژوهشگران گرامی جهت دانلود محصولات مورد نظر خود به سایت لندسان مراجعه نمایید.

http://LandSun.ir/

تلگرام: landsun2021@
اینستاگرام: landsun.ir

    خاکستر به مجموعه مواد معدنی اطلاق می شود که بیشتر در لایه های بیرونی دانه غلات انباشته گردیده است و غالبا" در عملیات آسیابانی از گندم جدا می شود

میزان خاکستر به درجه استخراج واریته گندم و زمان کشت گندم و نوع دانه گندم بستگی دارد .

با توجه به اینکه برای هر نوع محصول آردی با درجه استخراج متفاوت و در نتیجه خاکستر متفاوتی مورد نیاز است تعیین و اندازه گیری آن حائز اهمیت می باشد .

 

روش تعیین خاکستر  ( روش مرجع AACC 08-01 )

الف / وسائل مورد نیاز

1ـ کوره الکتریکی

2ـ ظرف مخصوص خاکستر (کروزه )

3ـ دسیکاتور

4ـ اجاق گاز یا وسیله تولید شعله

5ـ انبرک آزمایشگاهی

ب / روش کار

1ـ ظرف خاکستر خشک و تمیز را به مدت یک ساعت در کوره 550-600 درجه سانتیگراد حرارت داده و در دسیکاتور خنک کنید .

2ـ مقدار 2 تا 3 گرم نمونه آرد با گندم خرد شده را در ظرف مخصوص خاکستر وزن نمائید .

3ـ کروزه یا ظرف مخصوص خاکستر را روی شعله یا بک آزمایشگاهی زیر هود به آرامی بسوزانید تا دود آن محو شود .

4ـ ظرف حاوی نمونه را به مدت 6 ساعت در کوره الکتریکی در 550 تا 600 درجه سانتیگراد حرارت دهید تا خاکستر روشنی تشکیل گردد .

5ـ ظرف را در دسیکاتور قرار داده تا خنک گردد و سپس وزن نمائید .

ج / محاسبات :

100×

گرم وزن خاکستر

= درصد خاکستر

گرم وزن نمونه

 

 

 

 

توضیح: وزن نمونه ، منظور وزن نمونه ماده خشک است که درصد خاکستر براساس ماده خشک محاسبه       می شود.

تبصره :

در این آزمایش ضروری است رطوبت نمونه همزمان اندازه گیری و سپس در محاسبه دخالت داده شود تا میزان خاکستر بر حسب ماده خشک بدست آید .

فودکام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">