سایت جامع کتاب, جزوه, سمینار, مقالات, https://landsun.ir/

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

پژوهشگران گرامی جهت دانلود محصولات مورد نظر خود به سایت لندسان مراجعه نمایید.

http://LandSun.ir/

تلگرام: landsun2021@
اینستاگرام: landsun.ir

مراحل آسیاب کردن گندم دوروم جهت به‎دست آوردن سمولینا به طور عمده شامل مراحل تمیز کردن گندم، متعادل کردن یا واجد شرایط کردن[1]، آسیاب کردن و خالص سازی[2] می‎باشد. عملیات تمیز کردن گندم دوروم از اهمیت ویژه‎ای برخوردار می‎باشد، زیرا یکی از خصوصیات بسیار مهم سمولینای گندم دوروم رنگ زرد کهربایی آن می‎باشد. وجود هرگونه ناخالصی در گندم قبل از فرایند آسیاب کردن، رنگ مطلوب آن را به مقدار قابل ملاحظه‎ای زایل می‎کند.

در فرآیند متعادل کردن یا واجد شرایط کردن رطوبت گندم طی دو مرحله تا حدود 5/16 درصد افزایش داده می‎شود. طی این فرایند پوسته گندم سفت شده و جداسازی آن از آندوسپرم به سهولت صورت می‎گیرد. بعد ار عملیات خرد کردن، مخلوط خردشده برای جداسازی ذرات پوسته وارد ماشین‎های خالص‎کننده یا پیوریفایر می‎شود. در این ماشین‎ها علاوه بر جداسازی ذرات پوسته از آندوسپرم خرد شده، عمل درجه‎بندی ذرات نیز صورت می‎گیرد. لذا تعداد این ماشین‎ها در سیستم آسیاب گندم دوروم افزایش می‎یابد تا ذرات سمولینای حاصله از لحاظ اندازه ذرات، توزیع یکنواختی داشته باشد که این امر روی کیفیت نهایی تاثیر به‎سزایی دارد.

در سیستم آسیاب گندم دوروم علاوه بر غلتک‎های خرد‎کننده معمولی، تعدادی غلتک موسوم به غلتک‎های خراشنده[3] وجود دارد. این غلتک‎ها در آسیاب گندم‎های معمولی، به صورت کنارگذر قرار داشته و در موارد خاص مثلا عدم واجد شرایط کردن صحیح و یا نرم بودن گندم‎ها که میزان چسبیدگی پوسته به آندوسپرم زیاد است مورد استفاده قرار می‎گیرند. اما در واحدهای آسیاب گندم دوروم غلتک‎های خراشنده در جریان اصلی سامانه آسیاب قرار داشته و عمل جداسازی ذرات سبوس چسبیده به آندوسپرم را تا حد ممکن انجام می‎دهند. در مرحله آخر باز ماشین‎های پیوریفایر وجود دارند که مرحله خالص‎سازی نهایی روی سمولینا را انجام داده ومحصولی با اندازه ذرات کاملا یکنواخت تولید می‎کنند. در آسیاب دوروم معمولا غلتک‎های نرم‎کننده [4] وجود نداشته و به جای آنها از غلتک‎های خراشنده استفاده می‎شود.

در کل سیستم آسیاب کردن گندم دوروم دارای شش تا هفت غلتک خرد‎کننده، 15 پیوریفایر و فاقد غلتک نرم‎کننده است. طی فرآیند آسیاب کردن گندم برای تولید پاستا بایستی از آسیب‎دیدگی نشاسته جلوگیری شود، زیرا در غیر این‎صورت آسیب نشاسته موجب نشت آمیلوز به هنگام پخت از رشته‎ها شده و در نتیجه مقدار نشاسته در آب پخت افزایش می‎یابد و این عمل موجب به‎هم چسبیدن رشته‎ها می‎شود، به همین جهت تعداد غلتک‎های خرد‎کننده در سیستم افزایش داده می‎شود.

 



[1] Tempering/ Conditioning

[2] Purification

[3] Sizing or Scratch Rolls

[4] Sharp to Sharp

فودکام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">