در راستای اهداف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور تشویق تولید کننگان برای تولید محصولات سالم تر غذایی و آشامیدنی و همچنین ایجاد رقابت سالم بین تولیدکننگان این محصولات، طرح اعطاء نشان ایمنی و سلامت تهیه و تدوین گردیده است.
فراورده ایمن و سالم فراورده ایست که ازمواد سالم و در شرایط خوب بهداشتی تولید و عرضه شده و علاوه بر حداقل ویژگیهای مورد انتظار و خواص ذاتی خود دارای ویژگیهایی است که در ارتقاء ایمنی و سلامت مصرف کننده موثر می باشد.
نشانی ایمنی و سلامت که در این آئین نامه نشان نامیده می شود از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فراورده های غذایی و آشامیدنی ایمن و سالم که الگوی سلامت و ایمنی موضوع این آئین نامه را رعایت نموده اند اعطا می شود و نگاره آن سیب سبز رنگی است که نماد سلامت بوده و عبارت ایمنی و سلامت در کنار آن نوشته شده و دارندگان نشان می توانند نگاره آن را روی برچسب محصول تولیدی خود درج نمایند.
برخی از معیارهای اعطاء نشان ایمنی و سلامت عبارتند از:
- نداشتن مواد افزودنی شیمیایی سنتتیک
- به حداقل رساندن میزان کالری فراورده از طریق کاهش مصرف کربوهیدراتهای ساده و چربی ها
- به حداقل رساندن ترکیبات و عوامل خطرساز از قبیل اسیدهای چرب ترانس و اشباع و...
- استفاده از مواد افزودنی و اولیه طبیعی و ارگانیک
- تولید بهداشتی و ص.نعتی فراورده های سنتی
- عاری بودن فراورده از سموم قارچی و باقی مانده سموم دفع آفات نباتی و داروهای دامپزشکی و عوامل آلودگی بیولوژیک
- بکارگیری ساز و کارهای بهبود ارزش تغذیه ای فراورده
گروه مشاوره علوم و صنایع غذایی ایران با دریافت بیش از 7 نشان ایمنی و سلامت آمادگی مشاوره دریافت این نشان را دارند.
با ما در ارتباط باشید.
ایمیل: IFSTA95@gmail.com
ایمیل: Vahidjamali86@gmail.com
تلفن همراه: 09018092339