طبق استاندار ملی شماره 213
میزان 20 گرم نمونه که به طول حدوداً 8 سانتی متر شکسته شده و در ظرف فلزی استوانهای با حجم 1 لیتر که دارای 500 میلی لیتر آب مقطر در حال جوش بود ریخته و به مدت 15 دقیقه جوشید تا زمانی که نقاط سفید رنگ در بخش مرکزی پاستا از بین رفت، سپس پاستا در بشر 500 میلی لیتری که قبلاً به وزن ثابت رسیده و توزین شده بود، آبکشی شد (آب محتوی بشر جهت آزمون اندازهگیری درصد کل مواد جامد در آب پخت مورد استفاده قرار خواهدگرفت). پاستا داخل آبکش با 50 میلی لیتر آب سرد آبکشی شده و در فاصله زمانی 5 ثانیه 3 بار تکان داده شد سپس در پلیتی که قبلاً به وزن ثابت رسیده بود توزین شد.
وزن محصول بعد از پخت از فرمول ذیل محاسبه میشود :
A - B =c
که در آن:
A وزن پلیت حاوی نمونه (g)
B وزن پلیت خالی (g)
C وزن نمونه بعد از پخت (g) میباشد.
سلام وقت بخیر ممنون از سایت نسبتا خوبتون .لطف می فرمایید راجب ازمون مزن بعد از بخت توضیح دهید که اگر عدد بیشتر از حد استاتدارد یا کمتر باشد به چه معناست و کارشناس چه سرنخی از کیفت تولید میگیرد ؟
و همچنین نتیجه آزمون موتد جامد کل برای آن چه مفهموم کیفی دارد ؟