طبق روش ارائه شده توسط سازنده دستگاه
اندازه و یکنواختی ذرات آرد در کیفیت محصول موثر می باشد. اگر اندازه ذرات خیلی بزرگ باشد،آرد نمی تواند مقدار مایع لازم را جذب نماید. همچنین اگر چنین آردی برای تهیه محصولاتی بکار رود که در تهیه آنها مواد دیگری مانند روغن و غیره بکار رفته باشد، آرد ظرفیت لازم برای جذب این مواد را نخواهد داشت. البته اگر آرد بیش از حد لازم نیز نرم باشد محصول مناسبی از آن نمی توان تهیه نمود. ولی اگر اندازه ذرات آرد به اندازه مناسب باشد، محصولاتی که از چنین آردی بدست میآید دارای ترکیب یکنواختی بوده و در فر باز خواهد شد و محصول دارای حجم کافی خواهد بود.
روش کار:
زیر الک و الکهای دستگاه را کاملا" تمیز کنید و هر کدام را همراه با توپ آن جداگانه وزن کنید و به ترتیب روی دستگاه قرار دهید (برحسب نوع محصول مش الک ها متفاوت و مطابق با استاندارد خود می باشد)
زیر الک، الک106، الک 125، الک 180، الک 475.
100 گرم از نمونه آرد را وزن کرده و به آرامی روی الک 475 بریزید و درب الک را بگذارید. اطمینان حاصل کنید که درب به خوبی بسته شده باشد. دستگاه را روشن کنید . دستگاه به طور خودکار 5 دقیقه عملیات الک کردن را انجام می دهد.پس از 5 دقیقه ،دستگاه را خاموش کنید و هر کدام از الکها را به آرامی از روی دستگاه بردارید و وزن کنید.
اختلاف اوزان بدست آمده را گزارش کنید.
اندازه ذرات در الک مورد نظر = وزن الک بعد از عملیات - وزن الک قبل از آزمایش الک کردن