طبق روش ارائه شده توسط سازنده دستگاه
عدد فالینگ
عبارت است از،زمان لازم بر حسب ثانیه برای سقوط هم زن ویسکومتر،در یک فاصله مشخص در مخلوط زن داخل لوله ویسکومتر، که تحت تأثیر آنزیم آلفاآمیلاز در حال تبدیل شدن به مایع،می باشد.
روش آزمون
رطوبت آرد را مطابق با استاندارد ملی ایران 2705 تعیین کنید.
اندازه گیری را بر روی دو نمونه به طور همزمان انجام دهید. میزان نمونه بستگی به میزان رطوبت آن دارد. (طبق جدول مندرج در استاندارد ملی ایران شماره 4175) .
ابتدا دستگاه را روشن کنید و شیر آب متصل به آن را کمی باز کنید تا دستگاه گرم شود. زمانی که نمایشگر زمان دستگاه روشن شود، دستگاه آماده انجام آزمایش می باشد. نمونه را به میزان مورد نظر توزین کنید و در لوله ویسکومتر مخصوص دستگاه بریزید. 25 میلی لیتر آب مقطر به نمونه اضافه کنید و بلافاصله در لوله را با درپوش لاستیکی بسته و آن را 20 تا 30 مرتبه تا به دست آوردن سوسپانسیون یکنواخت به طرف بالا و پایین، تکان دهید. مطمئن شوید ذرات آرد در بالای لوله در کنار درپوش باقی نمانده باشد. درپوش را برداشته و به وسیله هم زن ویسکومتر جداره های لوله را تمیز کنید. لوله های آزمایش را به همراه همزن داخل دستگاه قراردهید و دکمه Start دستگاه را فشار دهید. دستگاه بطور خودکار شروع به کار میکند.
وقتی که هم زن ویسکومتر به انتهای محلول ژلاتینه شده برسد،آزمایش تمام می شود. زمان نشان داده شده بر روی زمان سنج عدد فالینگ را نشان می دهد.