سایت جامع کتاب, جزوه, سمینار, مقالات, https://landsun.ir/

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

پژوهشگران گرامی جهت دانلود محصولات مورد نظر خود به سایت لندسان مراجعه نمایید.

http://LandSun.ir/

تلگرام: landsun2021@
اینستاگرام: landsun.ir

    چربی به مجموع چربی های ساده یا تری گلیسرید و اسیدهای چربی اطلاق می شود که به میزان جزئی در قسمت جوانه گندم قرار دارد و در اثر عملیات آسیابانی همراه با سبوس جدا می شود و باقیمانده آن به میزان ناچیز در آرد باقی می ماند که در اثر ماندگاری اکسید نشده و بوی نامطبوع یا کهنگی را ایجاد می کند .

اهمیت اندازه گیری آن خصوصا" در مواردی که آرد به مدت طولانی و در شرایط نامناسب انبار گردیده حائز اهمیت است .

 

تعیین میزان چربی ( روش مرجع A.A.C.C 30-25 )

الف / مواد و وسایل لازم

1ـ دستگاه سوکسله

2ـ ظرف مخصوص چربی

3ـ کارتوش

4ـ آون

5ـ دسیکاتور

6ـ دی اتیل اتر

ب / روش کار

1- مقداری نمونه را در حرارت حدود 105 درجه سانتیگراد خشک نمائید .

2- 5 گرم از نمونه را روی کاغذ صافی دقیقا وزن نموده ، نمونه را توسط کاغذ صافی محصور نموده در داخل کارتوش قرار داده و به دستگاه استخراج چربی وصل نمائید ، ظرف مخصوص چربی که قبلا حرارت دیده خنک شده و دقیقا وزن گردیده و حاوی دی اتیل اتراست قرار داده به دستگاه سوکسله وصل نموده ، دستگاه را روشن نمائید .

3-  حرارت دستگاه را روی درجه 150 تنظیم نموده و مدت 4 ساعت عمل استخراج را انجام دهید.

4- بعد از اتمام عمل استخراج و جمع آوری دی اتیل اتر دستگاه را خاموش نموده و بعد از خنک شدن ظرف مخصوص چربی را از زیر دستگاه خارج نمائید .

5- دی اتیل اتر مازاد را زیر هود روی حمام آب گرم تبخیر نمائید .

6- ظرف حاوی چربی را در آون در حرارت 100 درجه بمدت 30 دقیقه حرارت دهید .

7- ظرف حاوی نمونه را در دسیکاتور قرار دهید تا خنک گردد و سپس دقیقا آن را وزن نمائید اختلاف وزن موجود وزن چربی حاصل از 5 گرم نمونه خواهد بود .

100× وزن چربی

= درصد استخراج اتری یا چربی خام

وزن نمونه

 

 

ج / محاسبات

 

تبصره :

درصد چربی را بر حسب گرم ماده خشک محاسبه نمائید .

 

فودکام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">