سایت جامع کتاب, جزوه, سمینار, مقالات, https://landsun.ir/

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

پژوهشگران گرامی جهت دانلود محصولات مورد نظر خود به سایت لندسان مراجعه نمایید.

http://LandSun.ir/

تلگرام: landsun2021@
اینستاگرام: landsun.ir

         اندازه گیری نمک ( سدیم کلراید ) برای کنترل نمک افزوده شده در نان اهمیت دارد .

 

تعیین میزان نمک ( استاندارد ملی ایران شماره 2338 )

روش ذکر شده جهت اندازه گیری نمک در نان های حجیم و نیمه حجیم کاربرد دارد . 

الف / مواد مورد نیاز

1- محلول نیترات نقره 0.1 نرمال

2- محلول تیوسیانات آمونیوم 0.1 نرمال

3- محلول اشباع شده سولفات مضاعف آمونیوم فریک  FeNH4(SO4)2

4- محلول اشباع شده پر منگنات پتاسیم

5- اسید نیتریک غلیظ با وزن مخصوص 1.42

ب / روش کار: 

1- 1 گرم از نمونه خشک و آسیاب شده را دقیقأ وزن کرده و در یک ارلن 250 میلی لیتری قرار دهید

2- به آن 10 میلی لیتر از محلول نیترات نقره 0.1 نرمال و سپس 10 میلی لیتر اسید نیتریک غلیظ اضافه کرده .

3-  مخلوط را حرارت داده تا بجوشد ، در هنگام جوشیدن 5 میلی لیتر  پرمنگنات اشباع شده به ان اضافه کنید تا محلول بیرنگ شود.

4- سپس آنرا خنک کرده و 100 میلی لیتر آب و  5 قطره معرف سولفات آمونیم فریک به آن افزوده و آن را با محلول تیوسیانات آمونیوم  0.1 نرمال تا پیدایش رنگ قرمز قهوه ای تیتر نمائید. بطوریکه رنگ قرمز ایجاد شده تا 15  ثانیه پایدار بماند.

 

ج / محاسبات

0.585× (مقدار مصرفی تیوسیانات آمونیوم 0.1 نرمال - نیترات نقره 0.1نرمال) = درصد نمک

 

تبصره :

یک میلی لیتر  محلول نیترات نقره 0.1 نرمال معادل است با 0.00585 گرم کلروسدیم

فودکام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">