سایت جامع کتاب, جزوه, سمینار, مقالات, https://landsun.ir/

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

پژوهشگران گرامی جهت دانلود محصولات مورد نظر خود به سایت لندسان مراجعه نمایید.

http://LandSun.ir/

تلگرام: landsun2021@
اینستاگرام: landsun.ir

    پروتئین مهمترین ماده غذایی که نقش آن در فعالیتهای حیاتی مهم و اثر گذار است ، پروتئین گندم حاوی اسید آمینه های ضروری بدن است و بخش مهم و قابل توجهی از پروتئین مورد نیاز بدن خصوصا" در اقشار کم درآمد را بدلیل پایین بودن قیمت آن در مقایسه با پروتئین منشاء حیوانی تأمین می نماید .

از آنجائیکه پروتئین گندم بین 6 تا 20 درصد متغیر است که به عوامل نژادی و محیطی بستگی دارد ، تعیین میزان کمیت و کیفیت آن حائز اهمیت است زیرا برای تهیه هر محصول آردی با پروتئین معینی مورد نیاز است ، در صورتی که آردی با پروتئین مناسب برای هر محصول تهیه گردد از چنین آردی خمیر مرغوبی حاصل می شود که عملیات بعدی به آسانی بر روی آن انجام می شود .

 

روش تعیین پروتئین  ( روش مرجع ICC 150-1 )

الف / وسائل مورد نیاز

1ـ دستگاه هضم و تقطیر گرهارد

2ـ ارلن مایر 125 میلی لیتری

3ـ بورت با درجه بندی 1/0 میلی لیتری اتوماتیک

ب / محلولها و مواد مورد نیاز

1ـ اسید سولفوریک غلیظ

2ـ کاتالیزر:

مقدار 96 گرم سولفات پتاسیم ، 5/3 گرم سولفات مس و 5/0 گرم اکسید سلینیوم را مخلوط نمایید.

3ـ محلول هیدروکسید سدیم 35 درصد

4ـ محلول 1/0 نرمال اسید سولفوریک

5ـ معرف:

مقدار 250/0 گرم متیل رد و 166/0 گرم متیلن بلو را در 100 میلی لیتر الکل اتیلیک حل نمایید.

6ـ 20 گرم اسید بوریک ( کریستال ) و 2 ملی لیتر محلول معرف را در یک بالن 1000 میلی لیتری ریخته با آب مقطر به حجم برسانید . ( حل کردن اسید بوریک در آب احتیاج به مقداری حرارت دارد ) .

ج / روش کار

1- یک گرم از نمونه را وزن نموده و داخل تیوپ های مخصوص دستگاه بریزید .

2- 4-3 گرم از کاتالیزور را به تیوپ ها بیافزایید .

3- 20 میلی لیتر اسید سولفوریک غلیظ (96% ) را به تیوپها اضافه نمایید .

4- تیوپها را داخل دستگاه هضم با دمای 400 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت قرار دهید .

5- بعد از 2 ساعت دستگاه هضم را خاموش کرده و تیوپها را در جای سردی بگذراید تا خنک گردد .

6- دستگاه تقطیر را روشن کنید و در ابتدا توسط برنامه شستشو دستگاه را شستشو دهید .

7- بعد از شستشوی دستگاه برنامه کار را به دستگاه بدهید .

8- داخل ارلن مایر 50 میلی لیتر محلول اسید بوریک 2% ریخته و ارلن مایر را در دستگاه قرار دهید .

9- تیوپها را نیز داخل دستگاه تقطیر قرار داده و دستگاه را روی برنامه شستشو قرارداده و دستگاه را روشن کنید .

10-      بعد از اتمام کار دستگاه ارلن مایر را از داخل دستگاه خارج کرده و محتویات ارلن مایر را با اسید سولفوریک 1/0 نرمال استاندارد تیتر نمائید . خاتمه عمل تیتراسیون زمانی است که رنگ سبز محلول به رنگ بنفش اولیه برگردد . مقدار اسید سولفوریک  نرمال مصرف شده را در این مرحله یادداشت نمایید

11-     آزمایشات حتما باید در دو تکرار صورت گیرد . همزمان با نمونه آزمایش نمونه شاهد نیز باید تهیه شده و تمام مراحل فوق عینا برای شاهد تکرار شود .

 

د / محاسبات :

مقدار درصد پروتئین موجود در نمونه را با فرمول زیر محاسبه می نمایند :

7/5×14×1/0×100× (A-B)

= درصد پروتئین

1000

 

 

 

 

 

A = میلی لیتر اسید سولفوریک مصرفی برای نمونه

B= میلی لیتر اسید سولفوریک مصرفی برای نمونه شاهد (بلانک)

تبصره :

همزمان با اندازه گیری پروتئین رطوبت نمونه هم باید اندازه گیری شود و در هنگام محاسبه با دخالت دادن میزان رطوبت درصد پروتئین بر حسب ماده خشک محاسبه می شود .

فودکام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">