سایت جامع کتاب, جزوه, سمینار, مقالات, https://landsun.ir/

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

با یادگیری از گزارشات آماده مسیر را کوتاه تر کنید.

پژوهشگران گرامی جهت دانلود محصولات مورد نظر خود به سایت لندسان مراجعه نمایید.

http://LandSun.ir/

تلگرام: landsun2021@
اینستاگرام: landsun.ir

    فعل و انفعالات شیمیایی در آرد گاهی موجب هیدرولیز چربیهای موجود در آرد و تولید اسیدهای چرب  در آن می شود و یا فعالیت میکروارگانیسم ها و تولید مواد اسیدی می گردد که باعث طعم و بوی نامطبوع در آرد می گردند که کنترل آن آزمایش اسیدیته نامیده می شود که از نظر فساد ماده غذایی و غیر قابل مصرف بودن مهم و حائز اهمیت است .

 

تعیین عدد اسیدیته غلات :

( روش مرجع استاندارد شماره 103 آرد گندم اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران )

الف / لوازم مورد نیاز

1ـ بشر 100 میلی لیتری

2ـ ارلن مایر 100 میلی لیتری

3ـ پیپت ژوژه 25 و 50 میلی لیتری

4ـ بورت 25 الی 50 سی سی

5ـ قیف و کاغذ صافی

ب / مواد مورد نیاز

1ـ الکل اتیلیک 67 درصد خنثی شده

2ـ محلول فنل فتالئین (محلول 3 درصد الکل )

3 ـ هیدروکسید سدیم 1/0 نرمال

ج / روش کار

1ـ مقدار 30 گرم نمونه را خرد کرده بطوریکه 90 درصد آن از الک یک میلی متری عبور نماید .

2ـ 10 گرم از نمونه خرد شده را در ارلن مایر 125 میلی لیتری ریخته و 50 میلی لیتر الکل اتیلیک 67 درصد به آن افزوده درب آن را گذاشته و با بهم زن برقی بمدت 5 دقیقه و یا با دست بمدت 15 دقیقه بهم بزنید .

3ـ محلول را مدتی ساکن گذاشته تا مواد نشست کرده سپس از صافی عبور دهید . در طول عمل صاف کردن شیشه ساعت را روی قیف قرار داده تا از تبخیر الکل جلوگیری شود .

4ـ 25 میلی لیتر محلول صاف شده را در یک ارلن مایر cc100 ریخته و 3 قطره محلول فنل فتالئین 3 درصد به آن افزوده و با محلول 1/0 نرمال هیدروکسید سدیم تیتر نمائید . با ظاهر شدن رنگ صورتی عمل تیتراسیون را متوقف نموده و مقدار سود مصرفی را یادداشت نمائید .

د / محاسبات

2× میلی لیتر هیدروکسید سدیم 1/0 نرمال = عدد اسیدیته

ضریب اشتباه

چنانچه عدد اسیدیته تا 3 باشد . اختلاف بین دو تکرار تا 2/0 واحد مجاز بوده و چنانچه عدد اسیدیته بیش از 3 باشد اختلاف و تکرار تا 3/0 واحد مجاز میباشد . 

فودکام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">