قیمت بالای زعفران موجب شده که این ماده مورد تقلبهای زیادی قرار گیرد. زعفران از پرچم گلهای گیاه زعفران تهیه میشود. برای تقلب در زعفران پارهای از متقلبین از پرچم گیاه گلرنگ و گیاههای مشابه استفاده میکنند و آن را با زعفران مخلوط مینمایند و بعضی دیگر از ریشکهای اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگهای مصنوعی متمایل به رنگ زعفران رنگ میکنند، در این تقلب چون ریشه بلال مستقیم و پرچم زعفران انحنا دارد میتوان به راحتی آن را تشخیص داد. در مورد پودر زعفران نیز از پودر گلرنگ استفاده میشود و چون این پودر تقریبا قرمزرنگ است آن را با گرده ذرت مخلوط میکنند تا رنگ آن تبدیل شود. ضمنا این امکان وجود دارد که تکههای زعفران را روی شعله گاز بوتان قرار داده در این حالت زعفران خالص به رنگ بنفش یا نارنجی در میآید که به پتاسیم آن مربوط میشود. اما در مورد زعفران تقلبی رنگ زرد ایجاد میشود نوع دیگر تقلب در زعفران با رنگ کردن ریشههای گوشت صورت میگیرد.
با سلام.یکی ازروش های تشخیص تقلب در زعفران به صورت ساده (برای عموم )خارج از مباحث آزمایشگاهی اینست که زعفران را بین کاغذ سفیدی گذاشته وبا دستمان آن را فشار دهیم اگررنگ زردی بر رویکاغذ جاماند نشانگر اینست که زعفران اصله ودرغیر اینصورت تقلبیه. صلاح ارشد صنایع غذایی.تشکر از مشاورعلوم وصنایع غذایی.